Odlasci

odlasci

”Sastavni dio života pomoraca i njihovih obitelji naravno su odlasci koji se najčešće odvijaju odlaskom na let.
Odlazak na let se sastoji od nekoliko etapa:

1. Dojava kompanije o datumu
2. Tužni ručak/večera pun obećanja nakon toga sa obično dvije glavne teme ‘’brzo će to proletit’’ i ‘’još samo ovaj ugovor’’. 
3. Onda slijedi sljedećih dana, ako ste te sreće da se radi o danima, a ne o danu, brzo obavljanje zaostalih poslova, lječničkih pregleda, i sličnoga.
4. Nakon toga slijedi pakiranje kofera. Tu bih se zaustavila…

Taj dio je posebno iscrpljujuć . Škaklje svim članovima obitelji neki posebni senzor u mozgu koji tjera na tugu, a ne želite da je tako jer naravno u svemu u životu ima nešto pozitivno i jedino se tako na njega i isplati gledati. Ipak…

Kuferi i borše stoje rašireni stanom kao male gladne nemani i usisavaju najnužniji sadržaj za boravak na brodu. Članovi obitelji upućuju pomorcima neobične molbe poput: ‘’Ubaci i mene u boršu’’ ili ‘’možemo li ić svi skupa’’ ili potajno ubacivanje malih ‘’čuvara’’ u kufere, anđela, plišanih igračaka i slika, kao iznenađenje kada se kufer otvori na nekom dalekom moru u pustoj kabini.

Ti trenutci su najbolji pokazatelj da je zapravo sve u životu energija, jer u zraku se osjeća sve ono što se nema hrabrosti izgovoriti”- by Bruna u knjizi Redateljski memoari: put u Modri kavez.

Knjiga iz pera autorice filma MODRI KAVEZ za najmljađe Modri horizonti i njihovi čuvari stiže u trenutcima koji su podjednako kompleksni i za najmlađe i za njihove roditelje. 

Lijjepe snove žele vam vaši Modri čuvari.
www.modrihorizonti.com