Redateljski memoari: Put u Modri kavez

Redateljski memoari: Put u Modri kavez

”Kao dijete odraslo u pomoračkoj obitelji, nisam bila svijesna palete mogućnosti kako obitelj može izgledati. Nisam bila svjesna da postoji drugačije. Živjela sam i rasla sa osjećajem nedostatka koji bi se poput plime i oseke u meni izmjenjivali od odlaska do dolaska. Život između dva ugovora nije baš termin koji koristite kako dijete, ali kao dijete koristite drugu sintagmu nazovimo je ‘’gdje si kada mi najviše trebaš’’.

Život, odgoj, odrastanje, iskustvo nas učini samostalnima, ali biti samostalan ne znači da je u vama sve sazrelo. Znači da ste dovoljno odgovorni da shvatite što je u vama još uvijek duboko ovisno. Osviješćivanjem tog dijela sebe, samostalnost se može preobraziti u svoju znatno napredniju formu, samosvjesnost, a prolaskom kroz takav proces sazrijevanja povećava se naša mogućnost da dublje i potpunije shvaćamo ljude, situacije i okolnosti oko nas.

Roditelji djece koja odrastaju u tim specifičnim uvjetima tako mogu postati svjesni krhkosti tih malih stvorenja koja često simuliraju zrelost svojim riječima, pa čak i postupcima, ali u njima stoji sakrivena dječja želja za zaštitom i krhke emocije kojima je potrebno uvijek iz početka davati do znanja da će sve biti u redu i da odlazak ne znači napuštanje. Jer znate, kad ste mali, u puno toga vidite nijanse koje odrasli ne vide, ali u puno toga je crno bijelo gdje počnete vidjeti nijanse kada odrastete.”- Bruna Bajic o odrastanju u pomoračkoj obitelji u knjizi ”Redateljski memoari: Put u Modri kavez”.

MODRI SVIJET SADRŽI
https://www.modrikavez.eu/modri-svijet/

Više o prvoj knjizi na www.modrikavez.eu/knjiga.

Vaši Modri čuvari vam žele dobro jutro i veseli vikend. 
Osigurajte na vrijeme svoj primjerak za pod borić.  ????