Univerzalna priča o ljubavi, obitelji i toplini doma

univerzalna prica o ljubavi

”Kad se roditelj vrati s broda, sve i da se radi o kratkim periodima, jako puno toga se promijeni u obitelji. Malih, sitnih stvari koji oduzimaju osjećaj sigurnosti i pripadanja.

To može biti prostor za odjeću ili cipele u ormarima, pozicija četkice za zube u čašici ili na polici, vrijeme ručka ili prehrambene navike ili nerijetko faza odrastanja djeteta, prvo šminkanje ili lakiranje noktiju.

Sve to je normalno i spontano kada svjedočite svim fazama, ali kada se nešto preskoči, osjećaj odsustva i prilagodbe zna postati zahtjevan i dobro je o njemu pričati.

Od posebne važnosti u takvim periodima udaljenosti je osvještavanje emocija, ali i komunikacija i vrijeme provedeno s djecom kako bi se uzajamno bolje razumijeli, jer sukladno tome što se roditelj i dijete bolje uistinu poznaju, teže dolazi do velikih praznina.

Knjiga Modri horizonti i njihovi čuvari otvara jedan netaknuti prostor komunikacije i vjerujemo da će naći svoj prostor u srcima ljudi koji žive od mora i za more..kao i djece koja puno više vide, osjećaju i znaju.

Ovo je univerzalna priča o ljubavi, obitelji i toplini doma.
Bez tih temelja, svijet se čini beskrajan kaos.
Ali s tim prijateljskim osjećajima, moguće je dosegnuti horizonte radosti i zdravog pogleda na svijet, život i njegove oseke i plime.
Dobar temelj čini razliku između kule u pijesku i dugotrajne utvrde.”- o Modri horizonti i njihovi čuvari by BrunaB. 

Modri horizonti i njihovi čuvari bave se vezom očeva, majki i djece koji žive u učestalim rastancima. Priče u knjizi mogu komunicirati sa svakim, ali sigurni smo da će posebno olakšanje u komunikacijskom kanalu ovo biti za roditelje koji trebaju način da dopru do osjećaja svoje djece, ali i do vlastitih kroz priče koje razumiju, vole i znaju.

Stiže u studenome.