prica o prici

Modri horizonti i njihovi čuvari pomoći će u trenutcima kada se ”traži prava riječ”. Na tome smo dugo radili. Knjiga je namijenjena ne samo djeci, već i roditeljima i komunikaciji koju svijet riječi, slike i glazbe može započeti sa neslućenom lakoćom. 

Male promjene za velike rezultate

Djeca oponašaju svoje roditelje. Vi ste njihovo ogledalo u svijet osjećaja i razumijevanja. Prihvaćate li spektar osjećaja kao normalni i sastavni dio života, velika je šansa da će i dijete dozvoliti sebi osjetiti sve emocije, od tuge do radosti. Prepoznati i priznati emociju, najbolji je put do zdravih odraslih pojedinaca koji poznaju sebe i svoje mogućnosti.

Jeste li znali?

Prije rastanka na duže vrijeme, djetetu je bolje reći:
”Čuvam te izdaleka, ništa se ne brini.”

Umjesto onoga što im se često kaže:
”Čuvaj kuću, sada si ti glavni/glavna?”

Jeste li znali?

Umjesto:
”Nemoj biti tužan, jer će i mama/tata biti tužna.”

Pokušajte sa:
”Kako se osjećaš?”
ili ”Volim te i čuvam te i u redu je biti i sretan i tužan, slažeš li se?.”

o projektu

Kad se roditelj vrati s broda, sve i da se radi o kratkim periodima, jako puno toga se promijeni u obitelji. Malih, sitnih stvari koji oduzimaju osjećaj sigurnosti i pripadanja. To može biti prostor za odjeću ili cipele u ormarima, pozicija četkice za zube u čašici ili na polici, vrijeme ručka ili prehrambene navike ili nerijetko faza odrastanja djeteta, prvo šminkanje ili lakiranje noktiju.

Sve to je normalno i spontano kada svjedočite svim fazama, ali kada se nešto preskoči, osjećaj odsustva i prilagodbe zna postati zahtjevan i dobro je o njemu pričati. Od posebne važnosti u takvim periodima udaljenosti je osvještavanje emocija, ali i komunikacija i vrijeme provedeno s djecom kako bi se uzajamno bolje razumijeli, jer sukladno tome što se roditelj i dijete bolje uistinu poznaju, teže dolazi do velikih praznina.

Knjiga Modri horizonti i njihovi čuvari otvara jedan netaknuti prostor komunikacije i vjerujemo da će naći svoj prostor u srcima ljudi koji žive od mora i za more… kao i djece koja puno više vide, osjećaju i znaju.

Ovo je univerzalna priča o ljubavi, obitelji i toplini doma. Bez tih temelja, svijet se čini beskrajan kaos. Ali s tim prijateljskim osjećajima, moguće je dosegnuti horizonte radosti i zdravog pogleda na svijet, život i njegove oseke i plime. Dobar temelj čini razliku između kule u pijesku i dugotrajne utvrde.

o knjizi “Modri horizonti i njihovi čuvari” by BrunaB. 

Naručite knjigu!